Juffertje-in-het-groen zaaien

Juffertje-in-het-groen zaaien is makkelijk en geeft je prachtige blauwe bloemen. De bladeren van Juffertje-in-het-groen zien er bijzonder uit, ze zijn dun en gevederd, zogenaamd veerdelig blad. Lees hieronder hoe je Juffertje-in-het-groen (Nigella damascena) kan zaaien en opkweken.

Een nauwe verwant van het Juffertje-in-het-groen is zwarte komijn, Latijnse naam Nigella sativa. De plant is geen familie van komijn maar de zaden kunnen net als bij komijn gebruikt worden in heerlijke gerechten. Wij verkopen alleen zaden om te zaaien, bekijk hier ons aanbod blauwe juffertje-in-het-groen zaden en hier de kleurenmix. Bekijk hier onze Nigella sativa / zwarte komijn zaden.

juffertje-in-het-groen

Uiterlijk van Juffertje-in-het-groen

Juffertje-in-het-groen heeft dunne bladeren, het ziet er meer uit als groene takjes. De bloemen zijn van nature blauw, hoewel er ook andere varianten gekweekt zijn. Onze ‘Miss Jekyll Blue’ kleurvariant is prachtig helderblauw. Dit soort wordt 45 cm hoog en heeft geen stekels.

Juffertje-in-het-groen komt uit de ranonkelfamilie (Ranunculaceae). Van nature is het te vinden in het Middellandse Zeegebied en is ook al eeuwen te vinden op de Canarische Eilanden. Het doet het vooral goed op braakliggende stukken grond, het is vaak een van de eerste planten die daar te vinden is. Later wordt het verdrukt door andere soorten, aangezien het bij uitstek een pioniersplant is.

witte bloem van juffertje in het groen

Zaaiplaats en goede tijd voor Juffertje-in-het-groen zaaien

Juffertje-in-het-groen houdt van veel zon en een vruchtbare bodem. De beste grond is goed waterdoorlatend, want van nattigheid houdt dit plantje niet. Als er teveel water bij de wortels blijft staan zal hij het niet goed doen.

Zaaien kan in maart, april of mei, of al iets eerder in een kas of opkweekbakje. Je kan de jonge plantjes dan eind april buiten verpoten.

Juffertje-in-het-groen kleurenmix variant

Wanneer bloeit Juffertje-in-het-groen?

Juffertje-in-het-groen is eenjarig, wat betekend dat het bloeit in hetzelfde jaar dat het gezaaid wordt. De bloei is in juni tot en met augustus.

De zaaidozen zijn aan de plant te vinden na de bloei. Ze zien er heel bijzonder uit en worden ook wel gebruikt in droogboeketten. Ze zijn omhult door ingedroogde gevederde bladeren, wat een heel apart effect geeft.

Verschillende kleuren en vormen van Juffertje-in-het-groen

Juffertje-in-het-groen zaden bestellen

Dat kan in onze webwinkel! Bestel je zaden eenvoudig per portie van 1 gram. Zo heb je heel wat zaden om in te zaaien want gemiddeld zitten er 350 zaden in een gram. Direct Juffertje-in-het-groen bestellen? Klik dan hier voor de blauwe variant en hier voor de kleurenmix met wit, roze, paars en blauw.