Dahliabloemige zinna elegans

De zinnia is een prachtige plant voor in de border. De Latijnse naam is Zinnia elegans. Wij leveren de dahliabloemige variant: een cultivar waarbij de kroonbladeren van de bloemen extra ontwikkeld zijn, waardoor er veel meer van zijn. Dat geeft de bloem een dahlia-achtig uiterlijk.

Onze zaden zijn gemengd van verschillende kleuren bloemen. Je krijgt daardoor roze, rode, oranje en gele varianten. De hoogte is maximaal 75 cm en de plant is eenjarig. Dat betekend dat je al prachtige bloemen krijgt een paar maanden na het zaaien.

Een plekje in de border

De zinnia is een goed plantje om eerst in een kas of kweekbakje op te kweken. Zo verkrijg je kleine plantjes die sterker kunnen worden voordat je ze buiten uitplant. Direct in de border zaaien kan ook.

De beste plek is een plek in de zon, met goede afwatering en voedselrijke bodem.

Geen tuin of toe aan een experimentje op het terras of balkon? Zaai zinnia dan in een bloembak of in bloempotten. Deze plant kan daar erg goed tegen en zal het snel heel goed doen.

Rode dahliabloemige zinnia

Zaaiperiode

Je kan de Zinnia Dahlia gemakkelijk zaaien in de tuin vanaf eind april. In mei kan je ook nog zaaien.

Als je in een kas of kweekbak wilt beginnen, kan je al gaan zaaien in maart. De jonge plantjes kunnen dan in mei naar buiten.

Bloeiperiode van zinnia

De dahliabloemige Zinnia elegans bloeit tussen juli en oktober. Je kan de bloei verlengen door bloemen weg te halen, het maken van zaden kost de plant veel energie die zij dan niet in de nieuwe bloemen steekt.

De zaden kan je trouwens verzamelen, drogen en het jaar erna weer uitzaaien. De plant zaait zelf ook zaden uit na de bloei.

Tijdens de bloei zal je heel wat vlinders, hommels en bijen op de bloemen zien afkomen. De plant is ook echt favoriet bij deze dieren. De lange bloeiperiode is in dat opzicht ook ideaal.

Zinnia zaden bestellen

Wij hebben zinnia zaden (dahliabloemig) op voorraad. U kunt dit bij ons bestellen in de webwinkel.