Zaden bewaren

Je kan de bloemenzaden bewaren als je niet toekomt aan het direct uitzaaien. Wij verpakken de zaden zo dichtbij mogelijk bij het moment dat er besteld wordt en zorgen voor elk jaar verse oogst. Hierdoor kunnen de zaden lang bewaard worden.

Bewaar de zaden altijd droog, donker en koel. Bewaren in een luchtdichte pot of in het zakje waarin ze ontvangen zijn is het beste. Leg het zakje dan uiteraard niet in de zon. Een zolder of garage is heel geschikt zolang het er niet vochtig is. De koelkast is niet geschikt omdat het hierin erg vochtig is.

De kiemkracht van de zaden is gegarandeerd tot 2 jaar na aankoop indien u het zakje op een droge, donkere en koele plaats bewaard. Vaak kan het nog veel langer bewaard worden. Gooi zaden die ouder zijn dus niet gelijk weg, maar geef ze gewoon de kans in de tuin. Kiemen duurt van enkele dagen tot 3 weken als de buitentemperatuur goed genoeg is.

Heeft u problemen met uw zaden? Neem contact op zodat we kunnen achterhalen waar dit aan kan liggen en een oplossing kunnen vinden. Wij garanderen goede aankomst van de zaden en de kwaliteit van het zaaigoed, maar wij kunnen niet instaan voor foutieve opslag of slechte zaaiomstandigheden. Onze zaden worden in een laboratorium getest op kiemkracht en alleen gebruikt bij een goed kiempercentage.

Venidium (Afrikaanse goudsbloem) in twee kleuren
Ons akkeronkruid trio: drie Hollandse soorten bloemen