Dille (Anethum graveolens) is een gemakkelijk te kweken kruid. Veel mensen denk dat je het alleen in een bloempot of bloembak kan kweken, maar dit is niet waar. Je kan het ook gewoon in de border van de tui zaaien. Daar doet dille het goed en kan je ook dille van oogsten voor in gerechten. Het ziet er ook nog eens mooi uit, want dille krijgt heel veel kleine gele bloempjes.

Dille is heel lekker over zalm, in tzatziki en in veel andere soepen en maaltijden. Zelf gekweekt is helemaal extra lekker natuurlijk. Als je geen tuin hebt of het is winter, kan je dille in huis zaaien in een grote bloembak of bloempot.

dille zaden
Bloeiende dille

Zaaien van dille

Dille  doet het goed op een zonnige plek met vruchtbare grond. De grond mag lekker vochtig blijven maar teveel water kan wortelrot veroorzaken. In de tuin kan dille wel 120 cm hoog worden. In bloempotten blijft zij vaak veel kleiner. Om dille in de tuin te zaaien moeten je een stukje grond helemaal vrij maken van andere planten en daar de zaden over uitstrooien. Dek ze af met een heel dun laagje aarde.

Dille zaden kopen

Wil je dille zaden bestellen? Dat kan in onze webshop.