Weidebloemenmix is een mengsel van allerlei wilde bloemen en veldbloemen. Het doet het perfect in een veld, langs de slootkant of in een ruige border van de tuin.

De weidebloemenmix zaaien is heel gemakkelijk. Dit komt omdat de keuze van zaden een mengsel oplevert waar altijd wel iets moois uit komt. Op een zonnige plek met een matig tot voedselrijke bodem en niet teveel nattigheid doen al deze bloemen het super.

In de weidebloemenmix zit een mengsel van zaden met uiteenlopende kleuren en bloeiperiodes, zodat je altijd wat moois te zien hebt. Van ongeveer juni tot september kan je genieten van deze bloemen in border, berm of in een veld. Het mengsel bevat zaden van eenjarige bloemen en enkele tweejarige: onder andere klaprozen, ridderspoor, kamille, goudsbloemen, korenbloem, cosmea, slaapmutsjes en nog +/- 10 prachtige andere soorten.

bloemenzee
Een weidebloemen mengsel, niet dezelfde samenstelling als dat u hier kunt bestellen.

Zaaimethode en verzorging

Strooi de zaden uit over een pas gemaaid veld, een omgeschoffelde border of een kale akker. Hoe minder andere planten hier groeien, hoe meer kansen de nieuwe zaden hebben.

Qua verzorging hebben deze zaden niet veel nodig, maar als het in een berm, grasveld of akkerrand komt te staan is het goed om voor het zaaien te maaien of schoffelen, en daarna niet meer te maaien. Na de bloei kan weer gemaait worden.

Zaaiperiode wilde bloemen

De zaden kunnen het beste in eind februari of maart gezaaid worden, na de laatste nachtvorst, dan heb je diezelfde zomer nog bloemen. Als je ze zaait in de herfst krijg je in de lente en zomer daarop veel bloemen. De bloemen zaaien zichzelf uit na de bloei, het jaar erna krijg je ze dus gewoon weer terug!

Bestellen van weidebloemenmix

U kunt weidebloemenmix bij ons bestellen onder het kopje Veldbloemen. Heeft u liever een grootverpakking van 500 gram? Dat is goed voor ongeveer 500 vierkante meter. Kijk dan even bij onze grootverpakkingen.

Ingestuurde foto van weidebloemenmix uit 2016 in Noordwelle.