Weidebloemenmix is een mengsel van allerlei wilde bloemen en veldbloemen. Het doet het perfect in een veld, langs de slootkant of in een ruige border van de tuin. Wij verkopen ook andere soortgelijke mixen zoals bloemenmix voor bijen, MegaMix zomerbloemen, laagblijvende veldbloemen en veldbloemenn assortiment, de manier van zaaien is gelijk. Eventueel kan het ook gezaaid worden in bloembakken en bloempotten, maar het mooie effect wordt vooral bereikt op een veldje.

De weidebloemenmix zaaien is heel gemakkelijk. Dit komt omdat onze keuze van zaden een mengsel oplevert waar altijd wel iets moois uit komt. Op een zonnige plek met een matig tot voedselrijke bodem en niet teveel nattigheid doen al deze bloemen het super.

In de zadenmixen die wij verkopen zit een mengsel van zaden met uiteenlopende kleuren en bloeiperiodes, zodat je altijd wat moois te zien hebt. Van ongeveer juni tot september kan je genieten van deze bloemen in border, berm of in een veld. Het mengsel bevat zaden van eenjarige bloemen en enkele tweejarige: onder andere klaprozen, ridderspoor, kamille, goudsbloemen, korenbloem, cosmea, slaapmutsjes, teunisbloem en nog +/- 10 prachtige andere soorten.

Weidebloemenmix als akkerrand juli 2018
Weidebloemenmix als akkerrand juli 2018

Zaaimethode en verzorging

Strooi de zaden uit over een braakliggend stuk grond, een omgeschoffelde border of een kale akker. Kies een plek die goed in de zon ligt. Zaaien op een gezonde grasmat zal nooit lukken, maar als er hier en daar wat gras groeit met voor de rest kale grond vinden de bloemenzaden nog wel een vrij plekje grond om te groeien. Zaai alleen op zwarte grond, op wit zand zal niets groeien.

Qua verzorging hebben deze zaden niet veel nodig, maar als het erg droog is moet er water bij gegeven worden. Vooral als je laat bent met zaaien in de eerste twee weken na het zaaien. Let er op dat als de zaden in een berm, grasveld of akkerrand komen er niet gemaaid wordt, want dat overleven de bloemen niet. Na de bloei kan weer gemaaid worden. Als je laat in de lente zaait kan het al flink droog worden, zorg dan voor extra water gedurende de hele periode. Hoe ouder de plant hoe minder hulp ze nodig heeft.

bloemenzee

Zaaiperiode wilde bloemen

De zaden kunnen het beste in maart, april of mei gezaaid worden, na de laatste nachtvorst, dan heb je diezelfde zomer nog bloemen. Je kan nog zaaien in juni om resultaat te zien hetzelfde jaar, maar dan is de bloei wel een stuk later. Als je ze zaait in september of oktober krijg je in de lente en zomer daarop veel bloemen. De bloemen zaaien zichzelf uit na de bloei, het jaar erna krijg je ze dus gewoon weer terug! De tweejarige soorten in de mix bloeien niet het eerste jaar maar het tweede jaar na zaaien. Ze bloeien daarna als het goed gaat elk jaar opnieuw. Na een paar jaar is opnieuw zaaien nodig omdat wilde planten en gras steeds meer terrein gaan winnen ten opzichte van de bloemen.

Ingestuurde foto van onze weidebloemenmix uit 2016 in Noordwelle.

Bestellen van weidebloemenmix

U kunt weidebloemenmix bij ons bestellen als zakje van 10 gram of grootverpakking van 500 gram. Een zak van 500 gram is goed voor ongeveer 500 vierkante meter. Onze andere mengsels hebben dezelfde zaai omschrijving als de weidebloemenmix, u kunt ze dus op dezelfde manier zaaien en verzorgen zoals hierboven vermeld is. Dit zijn de mengsels:

Onze Megamix zomerbloemen in bloei in juni. Steeds zal je weer iets anders zien bloeien.