Korenbloemen zaaien is makkelijk en geeft al snel een prachtig resultaat. De korenbloem (Centaurea cyanus) is een prachtige blauwe bloem vroeger veel voor kwam in korenvelden. Tegenwoordig vind je hem hier niet meer zoveel, maar wel in bermen of veldjes met weidebloemen. Vaak zijn dit uitgezaaide korenbloemen, in de natuur komt zij haast niet meer voor. Van nature is de korenbloem paarsblauw van kleur, maar tegenwoordig zijn er ook varianten die wit, roze of lichtblauw zijn. In onze webwinkel kunt u zaden van beide kleurvarianten bestellen en ook grootverpakkingen van 500 gram bestellen.

Lees hieronder meer over korenbloemen zaaien.

korenbloemen
Veldje korenbloemen (Centaurea cyanus)

De bloeiperiode van korenbloem is juni tot augustus. Zij trekken veel bijen en vlinders aan omdat zij veel nectar hebben. De korenbloem een eenjarige plant die zo’n 30 tot 60 cm hoog wordt.

Korenbloemen zaaien op een goede plek

De korenbloem doet het goed in een zonnig stukje van de tuin, een veld, een berm langs de weg in zelfs in grote bloembakken. Korenbloemen doen het goed op vruchtbare, droge grond op een zonnige plek. Op matig vruchtbare zandgronden of droge gronden zonder begroeiing kan je de korenbloem ook zien groeien. De korenbloem doet het namelijk goed als pionierplant en groeit dan voordat de andere planten tijd gehad hebben de korenbloem te verdringen.

korenbloem
Een eenzame korenbloem met andere bloemen nog in de knop

Zaaiperiode

Je kan korenbloemen zaden zaaien in oktober, november, eind maart, april of mei. In de herfstmaanden kan je korenbloemen zaaien als het nog niet vriest. Ze zullen dan kiemen in de lente zodra het weer zich daarvoor leent. In de lente zullen zij gelijk gaan kiemen en groeien. De kiemperiode is ongeveer 3 weken. Het is leuk om met een tussenpozen van enkele weken de zaden te zaaien, zodat je de bloeiperiode verlengt.

De beste zaaiperiode is in het voorjaar, omdat u de grond dan kan voorbewerken en ervoor kan zorgen dat het zaaien pas gebeurd als de ergste nachtvorst voorbij is.

Blauwe korenbloemen in bloei

Korenbloemen bestellen

U kunt korenbloemen zaden bestellen in onze webshop, dan kunt u zelf aan de slag met het inzaaien van een vrolijk stukje land met korenbloemen! Wij verkopen de natuurlijke blauwe variant van de bloem, maar ook een mix van zaden voor een veldje met roze, witte en blauwe korenbloemen. Beide varianten kunt u per zakje of per grootverpakking van 500 gram bestellen.

Korenbloemen in wit, roze en blauw.