Over Venema Zaden

Venema zaden is gevestigd in Groningen. Wij hebben geen echte winkel, maar wel twee webshops waar wij plantenzaden verkopen.

Hommel op bijenvoer

De Venema Zaden webshop, www.tuinplantenzaden.nl is gericht op het verkopen van kwalitatief goede zaden met zo weinig mogelijk verpakkingskosten. Zo betaald u als klant alleen voor de zaden en niet voor een glanzend zakje erom heen. Dit scheelt ook enorm in afval, wat dan weer goed is voor het milieu. De zakjes zijn volledig recyclebaar.

Venema Zaden bestaat sinds 2012. Het bedrijf is opgericht door Linda van Zomeren, afgestudeerd bioloog aan de Rijksuniversiteit Groningen. Met een passie voor insecten, tuinieren en bloemen was het geen grote stap om te beginnen met een webshop boordevol leuke zaden en duidelijke zaaibeschrijvingen. Ik vind het super leuk om mensen te voorzien van zaden en van advies over het zaaien ervan. Ik merk dat Nederland steeds meer het belang ziet van bloemen en natuur voor hommels, bijen en andere nuttige insecten. Mijn achtergrond als bioloog in de richting ecologie helpt mij goed bij het adviseren over het zaaien van bloemen om insecten te helpen.

Per 1 april 2021 is het bedrijf overgegaan van eenmanszaak naar VOF. Koen Munniksma is er als bedrijfseigenaar bij gekomen. Als stel runnen wij nu dit bedrijf.

Venema Zaden levert zowel aan bedrijven als aan particulieren. Onze zaden zijn alleen bedoeld voor zaaien en niet voor consumptie. Dit komt omdat ons bedrijfsproces geen rekening houdt met voedselveiligheid.

De voordelen van Venema Zaden:

  • Topkwaliteit zaden
  • Levering uit voorraad
  • Snelle levering, meestal 1 werkdag
  • Grote en kleine verpakkingen
  • Online alles lezen over zaaiperiode, zaaimethode en verzorging

Alle zaden worden in een laboratorium en in het veld getest op kiemkracht en de juiste eigenschappen zoals kleur en hoogte. Alleen bij een kiemkracht van 80% of meer gebruiken wij de zaden.

Bekijk hier onze contactgegevens.

bonte ganzenbloem chrysantemum carinatum
Vingerhoedskruid
oranje cosmea sulphureus