Ridderspoor zaaien

Ridderspoor (Delphinium) is een echte eye-catcher in de tuin door de vele bloemen. De plant zelf heeft een lange stengel die vanaf het midden bezaait is met bloemen. Er zijn vele kleuren bloemen van het ridderspoor, zoals wit, paars, roze, blauw en lila. De natuurlijke kleur is blauwpaars. De bloeiperiode van ridderspoor is ook nog eens lang, van juni tot september.

Een ridderspoor plant wordt tussen de 90 en 120 cm hoog. Ridderspoor is giftig voor huisdieren en mensen als het gegeten wordt. Voor bijen en vlinders is het een echte favoriet doordat de plant veel bloemen met nectar heeft.

Wij verkopen zaden van Delphinium consolida “Giant Imperial” ridderspoor hier en verkopen Delphinium ajacis hyacinthbloemige riddersporen hier.

Delphinium consolida paars, blauw en roze mix

Verschillende soorten

Ridderspoor is niet één soort plant, er zijn meerdere met deze naam. Allemaal nauw verwant aan elkaar. Wij verkopen Delphinium ajacis en Delphinium consolida. Die laatste is het meest bekend. Er zijn verschillende kleuren bloemen te verkrijgen. Het zijn beide eenjarige soorten. Er bestaan ook meerjarige riddersporen.

Hyacinthbloemige riddersporen

Zaaien van ridderspoor

Ridderspoor is een prachtige plant voor in de border of voor een stukje “wilde bloementuin” of hoekje voor de bijen.

Kies altijd een mooie zonnige plek uit voor riddersporen.

De beste plek voor het zaaien van ridderspoor is een plek in de tuin met niet te natte, voedselrijke grond. Schoffel een stukje van de grond los en strooi hier de zaden op. Strooi niet teveel op een plek, ieder zaadje kan een plant worden zolang het niet weggeconcurreerd wordt door andere planten. Als je toch teveel gezaaid hebt kan je een deel van de planten weghalen zodat elke plant ongeveer 20 cm rondom de ruimte heeft. Bedek de zaden met en halve centimeter aarde en hou de grond vochtig als het lang droog weer is.

De zaaiperiode voor 1-jarig ridderspoor is eind maart, april en mei. Alle riddersporen die wij verkopen zijn eenjarig. Dit betekend niet dat ze na een jaar verdwijnen, maar dat ze al gelijk zullen bloeien in het jaar van zaaien. Eventueel kan ook in de late herfst gezaaid worden, de zaden overleven vorst. De bloeiperiode is van juni tot september.

Ridderspoor zaad kopen

Wij verkopen zaden van ridderspoor in de webshop. Bekijk en bestel Delphinium consolida “Giant Imperial” ridderspoor hier. Wij hebben ook zaden van hyacinthbloemige riddersporen te koop.

Ridderspoor