Ridderspoor zaden
Ridderspoor

Ridderspoor (Delphinium) is een echte eye-catcher in de tuin door de vele bloemen. De plant zelf heeft een lange stengel die vanaf het midden bezaait is met bloemen. Er zijn vele kleuren bloemen van het ridderspoor, zoals wit, paars, roze, blauw en lila. De natuurlijke kleur is blauwpaars. De bloeiperiode van ridderspoor is ook nog eens lang, van juni tot september.

Een ridderspoor plant wordt tussen de 90 en 120 cm hoog. Ridderspoor is giftig voor huisdieren en mensen als het gegeten wordt. Voor bijen en vlinders is het een echte favoriet doordat de plant veel bloemen met nectar heeft.

Zaaien van ridderspoor

Ridderspoor is een prachtige plant voor in de border of voor een stukje “wilde bloementuin” of hoekje voor de bijen.

De beste plek voor het zaaien van ridderspoor is een plek in de tuin met niet te natte, voedselrijke grond. Schoffel een stukje van de grond los en strooi hier de zaden op. Strooi niet teveel op een plek, ieder zaadje kan een plant worden zolang het niet weggeconcureerd wordt door andere planten. Zaaien van ridderspoor zaden kan ook op een stukje grond die je niet hebt omgespit, maar zorg er dan voor dat er niet teveel andere planten of gras staat.

De zaaiperiode voor 1-jarig ridderspoor is maart en april. Eventueel kan ook in de late herfst gezaait worden. De bloeiperiode is van juni tot september.

Ridderspoor zaad kopen

Wij verkopen zaden van ridderspoor in de webshop. Bekijk en bestel ridderspoor hier.

Paarse ridderspoor in bloei