Oost-Indische kers kweken

Oost-Indische kers is verkrijgbaar als klimmende plant en als vrijstaande plant. Wij verkopen zaden van beide. Oost-Indische kers is een van de gemakkelijkste planten voor in de tuin. Hij groeit goed, neemt een grote oppervlakte in beslag en maakt prachtige opvallende bloemen die ook nog eens eetbaar zijn. De bladeren zijn ook mooi, omdat ze groot en redelijk rond zijn. Ze lijken wat op een parasol.

De Latijnse naam is Tropaeolum majus.

Klimmende Oost-Indische kers

Verschillende types Oost-Indische kers

Er zijn heel wat bijzondere varianten van Oost-Indische kers in kweek. Zowel qua bloemkleur als groeiwijze. Oost-Indische kers is te verkrijgen in oranje, gele of rode bloemen. Verder heb je kruipende/klimmende oost-indische kers: deze maakt lange ranken. Als er iets te klimmen is zal zij dat doen, zo niet dan kruipt zij over de grond. Hij kan wel 2 meter lang worden. Je hebt ook de niet-klimmende oost-indische kers, deze vormt een klein struikje van zo’n 60 cm hoogte. Hieronder lees je meer over deze twee types.

Gele bloemen met oranje vlekjes

Kruipende of klimmende Oost-Indische kers

Een kruipende of klimmende plant met prachtige oranje gele bloemen: Oost Indische Kers (Tropaeolum majus). Oost Indische kers wordt in tuinen geplant wegens de mooie bloemen en bladeren, maar is ook eetbaar. De klimmende variant wordt tot 2 meter hoog langs een hekwerk, zonder hekwerk zal deze plant over de kruipend over de grond groeien. Hij kan hij veel oppervlakte in beslag nemen en zo de tuin vullen met een mooi groen geheel. Perfect voor in de border of in een vergeten hoekje van de tuin.

De niet-klimmende Oost-indische kers

De niet-klimmende Oost-Indische kers wordt ongeveer 30 tot 40 cm hoog en ziet er meer uit als een normale tuinplant. Hij zal niet klimmen. Hij bloeit van juni tot oktober. Bij ons is de niet-klimmende Oost-Indische kers echt favoriet, het doet het zelfs goed in bloembakken en bloempotten.

Oost-Indische kers heeft heel opvallend blad

Zaaien van Oost-Indische kers

De zaden van de Oost-Indische kers zijn heel groot. Je kan ze dus het beste gewoon stuk voor stuk planten in plaats van uitstrooien. Je kan de zaden in een bakje in de vensterbank laten kiemen en later in de tuin planten, of je kan de zaden gelijk in de tuin planten. De beste tijd om buiten te zaaien is in april of mei. Als je de zaden in huis opkweekt kan je de kleine plantjes in april, mei of juni buiten poten.

Zaai als volgt: Maak een kuiltje in de grond en leg het zaadje daar in. Dek het af met losse grond. De beste grond voor Oost-Indische kers is voedselrijk. Deze plant groeit het beste in de halfschaduw of op een lichte plek. Vochtige grond is goed, teveel nattigheid en stilstaand water niet.

Oost-Indische kers zaden bestellen

Wij verkopen Oost-Indische kers zaden in de webshop. Er is keuze uit de klimmende of de niet-klimmende variant. Onze klimmende variant geeft alleen oranje bloemen. Onze niet-klimmende variant is een kleurenmix van zaden die planten geven met oranje, gele of oranje-gele bloemen. We hebben ook de niet-klimmende rode Oost-Indische kers.

rode oost-indische kers bloemen
rode oost-indische kers bloemen