Gele oost indische kers met het herkenbare blad

Een kruipende plant met prachtige oranje gele bloemen: Oost Indische Kers (Tropaeolum). De bladeren zijn ook mooi, omdat ze groot en redelijk rond zijn. Ze lijken wat op een parasol. Oost Indische kers wordt in tuinen geplant wegens de mooie bloemen en bladeren, maar is ook eetbaar. De bloemen kunnen gegeten worden.

Oost-Indische kers is een van de gemakkelijkste planten voor in de tuin. Hij groeit goed, neemt een grote oppervlakte in beslag en maakt prachtige opvallende bloemen. Oost-Indische kers wordt ongeveer 30 tot 40 cm hoog en bloeit van juni tot oktober. Doordat deze plant over de kruipend over de grond groeit, kan hij veel oppervlakte in beslag nemen en zo de tuin vullen met een mooi groen geheel. Perfect voor in de border of in een vergeten hoekje van de tuin.

Bij bij is Oost-Indische kers echt favoriet, het doet het zelfs goed in bloembakken en bloempotten.

Zaaien van Oost-Indische kers

De zaden van de Oost-Indische kers zijn heel groot. Je kan ze dus het beste gewoon stuk voor stuk planten in plaats van uitstrooien. Je kan de zaden in een bakje in de vensterbank laten kiemen en later in de tuin planten, of je kan de zaden gelijk in de tuin planten. De beste tijd om te zaaien is in de herfst of in maart. Als je de zaden in huis opkweekt kan je de kleine plantjes in maart – april buiten zaaien.

Maak een kuiltje in de grond en leg het zaadje daar in. Dek het af met losse grond. De beste grond voor Oost-Indische kers is voedselrijk. Deze plant groeit het beste in de halfschaduw of op een lichte plek. Vochtige grond is goed, teveel nattigheid en stilstaand water niet.

oost indische kers
Bloeiende Oost Indische kers

Oost-Indische kers zaden bestellen

Wij verkopen Oost-Indische kers zaden in de webshop. Er is keuze uit de klimmende of de niet-klimmende variant. Onze klimmende variant geeft alleen oranje bloemen. Onze niet-klimmende variant is een kleurenmix van zaden die planten geven met oranje, gele of oranje-gele bloemen.

Bloem van oost-indische kers
Bloem van oost-indische kers