De goudsbloem (Calendula officinalis) is een plant met prachtige oranje bloemen. Goudsbloemen doen het goed in de border, in een grote bloembak en in een “wild” hoekje van de tuin. De naam Calendula, de Latijnse naam van de goudsbloem, kent u vast wel uit crèmes en zalven. Het staat bekend als geneeskrachtige plant maar is ook gewoon erg mooi.

De goudsbloem bloeit lang, van juni tot september. Een goudsbloem wordt zo’n 30 tot 45 cm hoog. Wij verkopen de “normale” oranje goudsbloem en de mix van kleuren (tinten geel en oranje).

Onze kleurenmix goudsbloemen – geel en oranje

Zaaiperiode en plaats voor goudsbloemen

De beste zaaiperiode voor goudsbloemen in maart en april. Zaaien in de herfst kan ook, dan zullen de planten de lente erna verschijnen. Goudsbloem is eenjarig, wat betekent dat als je in de lente zaait je ook dat jaar nog bloemen zult zien.

Strooi de zaden gewoon uit over de grond en bedek ze met een heel dun laagje aarde. De beste plek is een net geschoffelde plek, zodat de zaden geen concurrentie hebben van al groeiende planten. De beste plek is in de volle zon, halfschaduw kan ook. Een voedselrijke bodem zonder al teveel nattigheid is het beste.

Goudsbloemen zaaien zichzelf makkelijk weer uit doordat ze veel zaden produceren. Daarom kunt u jaren plezier hebben van uw zakje zaden. U kunt de zaden verzamelen en drogen om later uit te zaaien, of de natuur haar gang laten gaan.

Onze oranje goudsbloemen met dubbele rand

Goudsbloem zaden kopen

In onze webshop kunt u zaden van goudsbloemen bestellen. U kunt ook voor de goudsbloemen grootverpakking van 500 gram gaan, deze is voordeliger. Het gaat om de oranje dubbelbloemige goudsbloem (Calendula officinalis).

Gele goudsbloem met honingbij
Gele goudsbloem met honingbij