Zonnebloemen zaaien is makkelijk en leuk. Het zijn prachtige zomerse bloemen voor op een veld, in een border of voor kinderen om op te kweken. Ze zijn ook favoriet bij vlinders en bijen en zonnebloemen maken aan het einde van de bloeiperiode zonnebloempitten die dan weer favoriet zijn bij vogels.

De zonnebloemen die wij verkopen zijn de klassieke gele bloemen met het bruine hart (Helianthus annuus) en een mooie kleurvariant. De hoogte verschilt per type, onze normale zonnebloemen worden zo’n 1,20 tot 2,50 meter hoog, onze speciale laagblijvende zonnebloemen worden niet hoger dan een meter.

Onze hoge zonnebloem, inclusief bezoekende hommel

De beste plek voor zonnebloemen zaaien

Zonnebloemen houden van veel zon en een vruchtbare bodem. Dan kunnen ze goed hard groeien. Kies daarom een veld dat de hele dag of een groot deel van de dag goed in de zon ligt. Zonnebloemen doen het ook goed in de border.

Als zonnebloemen erg hoog worden, kunnen ze ook kwetsbaar worden om om te vallen. Een veld vol zal hier minder last van hebben omdat de andere zonnebloemen de wind tegenhouden. Als je los een of enkele zonnebloemen in de border hebt staan, kan je ze ondersteunen met een bamboe stok.

Zaaiperiode voor zonnebloemen

Je kan zonnebloemen het hele jaar door in huis zaaien als je ze daar ook wilt houden. Als je wilt voorzaaien in huis, kan dat bijvoorbeeld in maart. Als de planten groot genoeg zijn kan je ze vanaf april of mei ook buiten in de volle grond plaatsen. Buiten kunnen de zaden gezaaid worden vanaf eind maart tot en met begin juni. De plant zal hetzelfde jaar nog bloeien.

Onze “Evening Sun” zonnebloem

Zonnebloemzaden kopen

In onze webwinkel kan je zaden van de zonnebloem kopen. Wij verkopen de normale hoge zonnebloem, lage zonnebloemen en de ‘Evening Sun’-kleurvariant met een prachtige oranje rand in de bloem.

Ga met deze links direct naar de bestelpagina:

Grote zonnebloem