Lupine zaaien is makkelijk en leuk, lees hier hoe je dat kan doen. Lupine is een prachtige plant uit de familie van de vlinderbloemigen. De bloemen zijn van nature geel, maar er zijn ook andere kleuren gekweekt. De zaden van lupine zijn een soort bonen en worden ook wel gebruikt als vleesvervanger. Lupine komt van nature voor in Noord Amerika maar is ook geïntroduceerd in het wild in Europa.

Wij verkopen de natuurlijke gele variant van lupine in de webwinkel. Deze wordt ongeveer 60 cm hoog. We verpakken de lupine per portie van ongeveer 15 zaden, of in grootverpakkingen van 500 gram. De Latijnse naam van onze lupine is Lupinus luteus.

Gele lupine

Waar kan je het beste lupine zaaien?

Lupine houdt van goede bemesting, veel zon en een grond waar het water goed door heen gaat. Van natte voeten houdt lupine beslist niet. Lupine is geen moeilijke plant, dus zal het al snel goed doen in de border, in een berm of in grote bloembakken of -potten.

Wanneer bloeit lupine?

De bloeiperiode van lupine begint eind juni en gaat door tot het najaar. Als je later zaait, zal de bloei ook later zijn. Daarom is de beste zaaiperiode in het voorjaar, na de laatste vorst. Omdat lupine eenjarig is, zal het gelijk hetzelfde jaar nog bloeien in het najaar. Als je laat in het voorjaar of in de zomer zaait, zal je het volgende jaar vanaf juni van de bloemen kunnen genieten.

De beste zaaiperiode voor lupine

Je kan lupine het beste zaaien in het voorjaar, in maart of april. Dan heb je hetzelfde jaar nog bloemen. Als je in de zomer of begin van de herfst zaait, krijg je het jaar erna bloemen vanaf juni.

Velden vol lupine in Noord Amerika

Het volgende jaar weer bloemen

Na de bloei, ongeveer in oktober, kan je de lupine afknippen tot 10 cm boven de grond. Het jaar erna zal de plant weer uitlopen en vroeg in de zomer gaan bloeien (juni).

Lupine zaden bestellen

U kunt lupinebonen van gele lupine bestellen in onze webshop. U kunt kiezen uit een grootverpakking van 500 gram, of per portie van 15 à 20 lupinezaden.