bordermixAls je graag een hele massa bloemen in de border van de tuin wilt, maar niet precies weet wat voor soort grond je hebt of wat voor soort bloemen je wilt is dit een perfecte mix. De mix aan zaden is zo gekozen dat er altijd meerdere soorten bloemen zijn die het goed doen op een grondtype en zon-omstandigheden. Verder is de bloei zo veel mogelijk verspreid, zodat je van juni tot september bloeiende bloemen hebt.

De bloemen die in ieder geval in de mix zitten zijn klaproos, IJslandse papaver, korenbloem, zinnia, goudsbloem en zonnebloem. In totaal zitten er meer dan 15 soorten zaden in om ervoor te zorgen dat altijd een deel daarvan het perfect zal doen in de omstandigheden in uw tuin.

Inzaaien van bordermix

Het inzaaien van bordermix zaden is heel eenvoudig. Kies een stukje van de tuin dat een beetje beschut is. Als het mogelijk is lekker in de zon en liefst niet op te natte grond. Zaai eind maart, april of begin mei de zaden op een stukje omgeschoffelde aarde. Hoe minder andere planten er aanwezig zijn, hoe minder concurrentie de nieuwe zaden zullen hebben.

Is deze bordermix goed voor bijen en vlinders?

Ja! Deze mix bevat zaden die geen ongezonde of giftige planten zullen opleveren voor bijen, hommels en vlinders. De bloemen leveren juist stuifmeel of nectar waar de bijen van leven. Doordat het een mix van bloemen is, is de bloeiperiode zoveel mogelijk verspreid. Daardoor vinden de bijen en vlinders steeds weer nieuwe bloemen om te bezoeken. Ze hebben zo lang wat aan de tuin en krijgen gevarieerde voeding.

Bordermix zaden bestellen

In onze webshop kunt u het zadenmengsel bordermix bestellen. U kunt ook een grootverpakking kiezen, bepaal zelf hoe groot die verpakking is.