Betaalmogelijkheden & BTW

Lees op deze pagina alles over onze betaalmethodes en hoe wij BTW berekenen.

Betalingsmethodes

  • iDEAL (gratis)
  • Overboeking (gratis)
  • Sofort Banking (gratis)
  • Bancontact (gratis)
  • Creditcard (€0,25 + 1,8%)

U kunt kiezen of u betaald met iDEAL of overboeking voor alle Nederlandse klanten. Als u uit een ander land dan Nederland komt, kunt u bestellen met overboeking, Bancontact of met Sofort Banking

De betaling met iDEAL en de andere automatische betaalsystemen komt direct binnen, waardoor uw bestelling het snelste verwerkt en opgestuurd kan worden. U heeft de zaden dan snel in huis.

Bedrijven en gemeentes kunnen ook achteraf betalen, neem daarover per e-mail contact op.

Wij bieden ook betalingen met creditcard aan. Dit kost 0,25 euro per transactie plus 1,8% van het bestelbedrag. Hierbij rekenen wij de daadwerkelijke kosten door, maar niet meer dan dat.

BTW

Zaaigoed heeft het lage BTW tarief van 9% in Nederland en 6% in België.

Prijzen in de shop worden getoond inclusief de verplichte 9% BTW in Nederland. Voor België wordt de BTW getoond die geldig is in België, maar pas als uit uw account of adres blijkt dat u in België woont. Totdat dit wordt ingevuld ziet u de 9% BTW prijzen uit Nederland. Wanneer u als bedrijf een geldig Belgisch BTW-nummer in uw account heeft ingevoerd, dan worden de bedragen zonder BTW getoond conform een intracommunautaire levering.

Heeft u een bedrijf in België en wilt u de BTW verlegd hebben (intracommunautaire levering)? Vul dan een geldig BTW nummer in bij het afrekenen. Als het nummer klopt wordt er 0% BTW gerekend in plaats van 6% BTW. Als u geen BTW nummer invult wordt de bestelling doorgezet als particulier met berekening van de BTW. Dit is na betaling niet te wijzigen. Controleer dus goed of de BTW wordt verwijderd als u het BTW-nummer invoert. Als u wel een BTW-nummer heeft maar niet wilt dat het een intracommunautaire levering wordt, vul dan geen btw-nummer in.

Nederlandse bedrijven en particulieren in Nederland en België zijn verplicht om BTW af te rekenen. Het BTW-nummer vakje bij het afrekenen moet leeg gelaten worden. Een Nederlands BTW nummer invoeren heeft geen effect of u moet voor verzending alsnog de BTW bijbetalen. Laat dit vakje leeg als u in Nederland gevestigd bent.

Hommel op blauwe korenbloemen

Facturen

Op het moment dat uw bestelling verzonden wordt krijgt u hier een e-mail over. Als bijlage in deze e-mail treft u de PDF factuur aan voor uw boekhouding. Deze is al betaald, hij dient voor de boekhouding. Grote bedrijven en gemeentes kunnen achteraf betalen door middel van een factuur.

Verzending

Uw bestelling wordt verzonden met PostNL. U krijg hier bericht van op de dag van verzending. De meeste zaden passen in een envelop of brievenbusdoosje. De grootverpakkingen moeten soms met pakketpost worden verzonden. Meer over de verpakking, verzendkosten en verzending kunt u hier lezen.

Leeuwenbekjes