Levertijd, Verpakking & Verzending

Hier kunt u alles lezen over de verpakking en verzending van Venema Zaden. Onderaan vindt u wanneer uw bestelling geleverd wordt.

Verzendkosten Nederland

De verzendkosten zijn €2,50 in Nederland bij bestelbedragen onder de €65,-. Daarboven is de verzending gratis.

Verzendkosten België

Voor België zijn de verzendkosten €4,95 incl. btw bij bestellingen met een totaalbedrag onder de €65,-. Bij besteding van €65,- is verzending naar België gratis. Omdat het BTW tarief wisselt op basis van of u een zakelijke of particuliere klant bent in België kunnen de verzendkosten lager uitvallen dan de genoemde €4,95.

Per april 2021 verzenden wij niet meer naar andere landen dan België en Nederland via de webwinkel, maar per e-mail kunnen we kijken of we kunnen verzenden naar uw land.

Verpakking van de zaden

De zaden worden verpakt in papieren zakjes. Ze zijn voorzien van de soortnaam, kleur, aantal gram en de Latijnse naam. Op het zakje staan geen zaaiinstructies. Die kunt u vinden op de website. Dit scheelt veel verpakkingsmateriaal, verzendgewicht en (kleuren)inkt en is daardoor een stuk beter voor het milieu.
U krijgt bij Venema zaden veel meer zaden dan in normale verpakkingen uit reguliere winkels. De prijs is hetzelfde, maar omdat er minder wordt uitgegeven aan een bedrukte verpakking kan er meer besteed worden aan het leveren van zaden. En daar koopt u het immers voor!

De zaaiinstructies vindt u hier en bij het product in de webwinkel.

Benieuwd hoe je een teveel aan zaden kan bewaren? Zie de pagina Zaden bewaren.

Onze verzendmethodes

Uw bestelling wordt verzonden via PostNL. Wij zorgen ervoor dat het meestal gewoon door de brievenbus past. Indien u meer dan één grootverpakking bestelt, worden de zaden met PostNL pakketpost verzonden. Via de webwinkel kunt u niet kiezen voor een afhaalpunt, omdat veel bestellingen door de brievenbus passen. Maar als u een pakket gaat krijgen kunt u via de link van PostNL alsnog de afleverlocatie wijzingen van uw adres naar een van de afhaalpunten.

Verzending binnen enkele dagen

Na de ontvangst van de betaling duurt het 1 tot 4 werkdagen voordat u uw bestelling ontvangt binnen Nederland. Meestal wordt de bestelling gelijk op de dag van de ontvangst van de betaling verstuurd, zodat u hem de dag erna al in huis hebt.  Wij garanderen niet “vandaag besteld, morgen in huis” maar wel een bezorging binnen 4 werkdagen in Nederland. Voor onze Belgische klanten duurt de levering een dag langer. Heeft u het écht snel nodig? Bel ons dan voordat u besteld, wij kunnen direct zeggen wanneer u de bestelling zal ontvangen of het extra snel verzenden.

U krijgt een bevestiging per e-mail wanneer de bestelling opgestuurd is. U weet dan dat u de envelop of het pakketje de eerstvolgende post-werkdag zal ontvangen. Onderstaande tabel geeft dit aan voor Nederlandse bezorgadressen. Als het een pakket of brievenbuspakket betreft dan zal PostNL u op de hoogte houden van het bezorgmoment via Track & Trace per e-mail.

“Bestelling verzonden” mailtje ontvangen voor 17:00 uur op:
Dan wordt het bezorgd op:
MaandagDinsdag*
DinsdagWoensdag*
WoensdagDonderdag*
DonderdagVrijdag*
VrijdagZaterdag*
ZaterdagDinsdag*
ZondagDinsdag*

*M.u.v. feestdagen.
PostNL bezorgd 95% van de post op tijd volgens bovenstaande tabel. Het kan voorkomen dat het een dagje langer duurt. Als u de bestelling daarna nog niet ontvangen heeft, dan kunt u contact opnemen zodat wij het kunnen controleren en oplossen.

Zomerazalea
chinees vergeet mij nietje