Hier kunt u alles lezen over de verpakking en verzending van Venema Zaden. Onderaan vindt u wanneer uw bestelling geleverd wordt.

Verzendkosten

Altijd zijn de verzendkosten €2,50 in Nederland. Voor België zijn de verzendosten €4,95 incl btw bij bestellingen met een totaalbedrag onder de €65,-. Bij besteding van €65,- is verzending naar België gratis. Kies de optie “gratis verzenden” bij het afrekenen als hij beschikbaar is.

Per april 2021 verzenden wij niet meer naar andere landen dan België en Nederland.

Verpakking van de zaden

De zaden worden verpakt in papieren zakjes zakjes. Ze zijn voorzien van de soortnaam, maar geen zaaiinstructies. Die kunt u vinden op de website. Hoeveel gram zaden in een zakje zit staat op het zakje. U krijgt bij Venema zaden veel meer zaden dan in normale verpakkingen uit reguliere winkels. De prijs is hetzelfde, maar omdat er minder wordt uitgegeven aan een bedrukte verpakking kan er meer besteed worden aan het leveren van zaden. En daar koopt u het immers voor! Het scheelt ook enorm voor het milieu om de zaden niet te verpakken in kleurig gedrukte foliezakjes maar in normaal papier zonder laklaag.

Benieuwd hoe je een teveel aan zaden kan bewaren? Zie de pagina Zaden bewaren.

Onze verzendmethodes

Uw bestelling wordt verzonden via PostNL als het door de brievenbus past. Bestellingen met een maximaal totaal bestelgewicht van 500 gram passen ook nog door de brievenbus. Indien u meer dan één grootverpakking besteld, worden de zaden met PostNL pakketpost of de DHL pakketpost verzonden.

Verzending binnen enkele dagen

Na de ontvangst van de betaling duurt het 1 tot 4 werkdagen voordat u uw bestelling ontvangt binnen Nederland. Meestal wordt de bestelling gelijk op de dag van de ontvangst van de betaling verstuurd, zodat u hem de dag erna al in huis hebt.  Wij garanderen bezorging binnen 4 werkdagen in Nederland. Voor onze Belgische klanten duurt de levering een dag langer. Heeft u het écht snel nodig? Bel ons dan voordat u besteld, wij kunnen direct zeggen wanneer u de bestelling zal ontvangen.

U krijgt een bevestiging per e-mail wanneer de bestelling opgestuurd is. U weet dan dat u de envelop of het pakketje de eerstvolgende post-werkdag zal ontvangen. Onderstaande tabel geeft dit aan voor Nederlandse bezorgadressen. Als het een pakket betreft dan zal PostNL of DHL u op de hoogte houden van het bezorgmoment.

“Bestelling verzonden” mailtje ontvangen voor 17:00 uur op:
Dan wordt het bezorgd op:
MaandagDinsdag*
DinsdagWoensdag*
WoensdagDonderdag*
DonderdagVrijdag*
VrijdagZaterdag*
ZaterdagDinsdag*
ZondagDinsdag*

*M.u.v. feestdagen.
PostNL bezorgd 95% van de post op tijd volgens bovenstaande tabel. Het kan voorkomen dat het een dagje langer duurt. Als u de bestelling daarna nog niet ontvangen heeft, dan kunt u contact opnemen zodat wij het kunnen controleren en oplossen.

Zomerazalea
chinees vergeet mij nietje